Reprogramarea creierului în controlul greutății

 

„Reprogramarea creierului în controlul greutății” este un concept holistic de vindecare pe care l-am conceput de câțiva ani pentru persoanele cu probleme de greutate.💕

Este un program integrativ de vindecare, care urmărește reechilibrarea naturală a ființei plecând de la VINDECAREA CAUZELOR, NU de la ELIMINAREA SIMPTOMULUI.

👀Întrucât kilogramele în plus sau în minus sunt un simptom, nicidecum o cauză, este absolut esențial să identificăm și să vindecăm CAUZELE care au creat dezechilibrul, astfel încât echilibrarea să vină natural, fără efort, ca o consecință firească a procesului de vindecare.

Stresul cronic în care trăim, cumulul de traume și emoții nevindecate, mediul extern, toate întrețin un dezechilibru neurochimic și genetic care se manifestă, pe corpul fizic, într-o varietate de simptome și afecțiuni.

👀Dezechilibrele de greutate sunt și ele un simptom al stresului fizic, mental și emoțional.

Până nu demult, opinia general acceptată era că alimentația și metabolismul sunt responsabile de controlul greutății. Asta până când neuroștiințele și psihologia au adus dovezi incontestabile că 👀 în spatele dezechilibrelor stau traume nevindecate și emoții toxice rămase captive în corp.

 

💚Greutatea este influențată de creier, nu de metabolism.💚 Chimia întregului tău corp, este, de fapt, influențată de creier. Sănătatea ta celulară, moleculară, neurologică, expresia ta genetică, toate acestea sunt determinate de creier. Orice schimbare relevantă și profundă în sănătatea, vitalitatea și starea ta de bine vine din schimbările pe care le faci la nivelul creierului.

Așadar, pentru a ajunge la scopul propus (de echilibrare și menținere a greutății optime) îți propun o schemă holistică bazată pe vindecarea cauzelor, inspirată din cele mai recente descoperiri din neuroștiințe: reprogramarea creierului pe undele theta și vindecarea emoțiilor negative rămase captive în memoria celulelor. Folosim undele theta pentru că acesta este limbajul de operare al subconștientului, unde vom găsi, de altfel, cauzele dezechilibrului în greutate.

Cu alte cuvinte, identificăm și dezactivăm circuitele neuronale limitative care te țin în dezechilibru și activăm noi circuite, benefice, care vor genera emoții pozitive, elevate și te vor duce către alegeri noi, comportamente și experiențe noi, către o nouă realitate.

„Nu pui vin nou în burduf vechi”, așadar, dacă iți dorești o schimbare profundă în viața ta pe toate planurile este nevoie să „devii alt om”. Nu poți construi viitorul pe care ți-l dorești cu circuitele neuronale ale trecutului.

De exemplu, de fiecare dată când activezi gândul „Sunt gras/ă”, în creierul tău se produc numeroase reacții chimice care îți creează emoții specifice: de frustrare, tristețe, furie, respingere și multe altele. O astfel de convingere îți va bloca total procesul de echilibrare corporală, întrucât informația pe care creierul o trimite celulelor, organelor, sistemelor este de a te păstra la greutatea respectivă. Combină această convingere cu altele de genul „Nu mă iubesc”, „Nu merit să fiu iubit”, „Îmi urăsc corpul”, „Sunt bolnav”, „Este imposibil să slăbesc” și poți ușor să deduci ce semnale chimice generezi în corpul tău în fiecare moment. Acum imaginează-ți cum se schimbă chimia corpului tău atunci când înlocuiești aceste convingeri cu „Sunt sănătos”, „Mă iubesc”, „Merit să fiu iubit”, „Este posibil să slăbesc” etc.

Poate te va surprinde, dar cele mai multe circuite neuronale pe care le activăm și care ne sabotează sănătatea nu au legătură cu gânduri legate de vindecare, de greutate sau de percepția asupra corpului, ci mai mult cu convingeri limitative legate de iubire, de sentimental propriei valori, de fericire, de cum reacționăm la suferință.

De multe ori ele au la bază traume nevindecate (din perioada intrauterină, din copilărie, de la maturitate și chiar transgeneraționale). Emoțiile toxice nevindecate sunt stocate, în momentul traumei, în diferite zone ale corpului, și rămân acolo până când le dăm atenție și le eliberăm. În tot acest timp, însă, ele se manifestă în timp real: creează simptome, durere, lezează chimic țesuturile, organele și îți influențează decisiv starea psiho-emoțională.

💚Emoția este cea care te face să mănânci compulsiv, nu metabolismul, nu vârsta, nu predispoziția genetică.💚

Odată eliberată emoția, se schimbă vizibil chimia corpului tău și se diminuează nevoia patologică de a mânca.

💕Întrucât controlul greutății face parte din procesul mai larg al vindecării, este imposibil de anticipat când și în ce ritm fiecare persoană ajunge la rezultatul dorit. Este fundamental să pornești cu intenția corectă de a te vindeca, nu doar de a slăbi!
Vindecarea este un proces foarte personal și el depinde de numeroși factori (interni și externi). Implicarea și asumarea ta sunt decisive în acest proces. Terapeutul nu este și nu poate fi responsabil de vindecarea ta.💕

Ce spun cursanții:

 • În primul rând o stare de bine, de eliberare, de euforie; emoții toxice cu care au trăit ani sau zeci de ani pur și simplu nu mai suntnu le mai simt;
 • Numeroase simptome prezente până la momentul cursului au dispărut: dureri de coloană, de genunchi, amețeli, tinnitus și altele;
 • Mulți cursanți au început să slăbească din prima săptămână după curs, de la 3 la 6 kg chiar într-o singură săptămână; alții au început să slăbească după câteva săptămâni;
 • Transpirație abundentă, semn că se eliberează toxinele din celulă (ca urmare a eliberării emoțiilor toxice din celule);
 • Normalizarea apetitului: cei care aveau apetit compulsiv (în special pentru fast food), au constatat că nu mai simt nevoia patologică de a mânca; mai toți au conformat că nu mai mănâncă dulciuri;
 • O mai mare claritate vizavi de propriul comportament alimentar;
 • Oamenii spun că trăiesc mai conștient după curs, sunt mai prezenți și mai conectați la propriul corp;
 • O schimbare radicală în felul în care se simt și se văd; stimă crescută de sine; cei din jur încep să-i observe și să-i aprecieze mai mult;
 • Schimbări benefice în dinamicile personale;
 • Cei mai mulți au constatat că au mai multă energie vitală și se pot reimplica în proiecte pe care le-au părăsit de multă vreme din teama de eșec;
 • Și multe, multe altele.

Iată și câteva mărturii ale participanților la seminar:

“Buna ziua! Am urmat cursul de greutate cu Anca si am avut parte de schimbări imediate, vizibile atât din partea mea, cât și a apropiaților, fapt care mi-a redat încrederea în mine și m-a ajutat să reglez o parte din blocaje la nivel mental și emoțional ce nu-mi dădeau voie să slăbesc. Sunt fericită de rezultatul obținut până în prezent, încă sunt în procesul de slăbire și vă spun cu mâna pe inimă ca funcționează 100% daca vă doriți o schimbare de paradigmă la nivel mai profund în lucrul cu noi înșine și cu fricile noastre. Trebuie să menționez ca mănânc mult mai puțin, transpir foarte mult și elimin reziduurile din corp mult mai ușor.
Cu mare drag vă recomand acest curs, mai ales că Anca discută foarte mult cu participanții și se nișează pe nevoile fiecăruia dintre cei prezenți.
După curs am dat jos 8 kg într-o lună jumătate.
Mult spor!”

„Azi cântăresc cu 8.5 kg mai puțin decât acum 1 an și 2 luni, dar asta de când am participat la cursul tău despre controlul greutății. Încă nu am înțeles tot, parcă încă nu cred, dar știu că ceea ce a trebuit să fac a fost să fiu sinceră cu mine însămi, iar totul a urmat foarte ușor. Asta pentru că am avut încredere în tine, Anca, așa cum am de câțiva ani încoace. Am fost la curs doar pentru că te cunoșteam și pentru că mi-ai demonstrat de multe ori că se poate. Ți-a mers și de data asta! Eu încă sunt neîncrezătoare, dar cântarul se încăpățânează să-mi arate din ce în ce mai puțin. Și pentru că sunt așa cum sunt, am ‘băgat’ în ultimele săptămâni cartofi prăjiți cu maioneză, pepeni la greu, chiar și sandwichuri…ca să pot să zic ‘ha! ‘. Dar nu, eu tot slăbesc…așa ca, mulțumesc! Poți sa dai share pe facebook ca să vadă și alți neîncrezători ”

 

„Îi mulțumesc în primul rând dragului meu corp și sufletului meu drăgălaș că au avut curajul de a participa la cursul tău. Am experimentat terapia ta cu multă încredere și m-am lăsat ghidată spre o schimbare în bine. A fost dificil la început, până când corpul și-a găsit făgașul.. Am avut emoții dar am sperat că voi trece cu bine prin prima etapa de vindecare care mi s-a părut destul de dificilă. Până m-am obișnuit.. aveam pofte, mâncam dar ma săturam foarte repede. Și nu înțelegeam de ce, eram bulversată. Apoi m-am liniștit. Au fost zile când ma simțeam atât de sătulă, încât nu simțeam nevoia sa mănânc. Cred ca cel mai important lucru e ca ma simt mai liniștită, mai ușoară, dorm mai bine și sunt mai zâmbitoare și cu 6 kg mai puțin!”

 

„Bună Anca. Vreau sa îți spun că transpir continuu de când am ajuns acasă. Cu fiecare transpirație parca devin mai ușoară. :)) Starea mea interioară s-a îmbunătățit semnificativ. Respir mai ușor, mai blând și simt ca am mai multă energie decât atunci când am plecat de acasă spre curs. Chiar dacă am lucrat intens, sunt plină de energie și liniștită ! Îți mulțumesc și îți sunt recunoscătoare ție, persoanelor minunate care au participat la curs și Creatorului.”

 

Dacă dorești mai multe detalii despre acest program, te invit să mă contactezi pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/vindecareholistica/ sau la telefon 0740 907741.

De asemenea, poți accesa și următoarele articole care detaliază cauzele mental-emoționale ale dezechilibrelor în greutate:

Reprogramarea creierului în controlul greutății

De ce nu slăbesc?

Nu corpului îi este foame, ci sufletului