Despre mine

„Bună să-ți fie inima, străine, precum ți-e și căutătura”

Îmi amintesc adesea de salutul din basme, căci dintotdeauna m-a intrigat. Să ne privim cu ochi buni, așadar, și cu inima larg deschisă.

Sunt Anca, suflet, femeie, terapeut, explorator al conștiinței și câte altele îmi mai trec prin minte când încerc să găsesc un nume potrivit pentru profesia mea.

Sunt aici pentru că așa am simțit în fiecare celulă din corpul meu acum mai mulți ani, când viața părea că se termină pentru mine. Dar așa încep multe povești. Multe au trebuit să moară în mine ca să mă nasc din nou: puternică și vulnerabilă, perfectă și imperfectă, iubitoare și temătoare. Călătoria mea nu s-a terminat.

Sunt aici pentru a te însoți și a te ghida prin jungla subconștientului tău, prin încrengăturile sufletului tău spre Vindecare, Integrare și Reîntregire. E călătoria ta sacră, iar rolul meu este să-ți reamintesc că nu ești singur și că ești iubit. Și să stau lângă tine suficient de mult cât să-ți redescoperi resursele, puterea și focul interior prin care să te readuni, bucată de suflet cu bucată de suflet, din toate dramele vieții tale și să te întorci la Viață și la Sens.

„I’m not here to make you feel better, but to make you better at feeling” Gabor Mate

Aceasta e consacrarea mea de terapeut. Eu NU te vindec pe tine, oricât de mult ai vrea să o crezi în asta. Și de ce ai crede-o? Ar însemna ca eu să fiu mai bună decât tine, și nu sunt. Ca și tine, am cunoscut durerea în cele mai brute forme, abuzul, boala, lipsurile, abandonul, respingerea, trădarea și umilirea. Moartea celor dragi, depresia.  Apoi, ca și tine, m-am ridicat de la pământ, pentru că, așa cum spunea un sfânt părinte, am avut grijă să cad cu privirea în sus.

Ce mă califică, așadar, să-mi asum acest rol? Dincolo de toate diplomele, studiile, cărțile și practica?  Cred că tu ai să fii cel mai în măsură să dai un răspuns acestei întrebări. Eu rămân fidelă maestrului meu de suflet, Jung, care spunea: Cunoaște toate teoriile, stăpânește toate tehnicile, dar când atingi un suflet, fii doar un alt suflet”.

Motivul pentru care am pornit pe acest drum al explorării conștiinței este dorința mea de a învăța fără suferință. Am căutat o altă cale. Am găsit-o în cunoaștere, iubire și grație divină.

Calea mea nu este neapărat și a ta. Dar o împărtășesc pentru cei care rezonează cu ea. Pentru mine a fost esențial să plec de la VINDECAREA SUFLETULUI.

Pentru că la 23 de ani, de la 36 kg și un corp care ceda cu o viteză uluitoare, tot ce-mi doream și tot ce mi se părea important era sa-mi vindec sufletul și să mă eliberez de suferință.

Dostoievski: „Cu tot iadul ăsta din inima ta, din viața ta, cum poți trăi? Cum poți iubi?”

Pentru mine renașterea a venit cu Lazarev.  Acolo am găsit răspunsurile pe care le căutam în acel moment de răscruce din viața mea. Inutil să spun că nu am făcut nimic altceva. Corpul meu și-a revenit de la Sine.

Au trecut ani de atunci, au urmat studii nenumărate, școli, sisteme și mii de ore de practică. Am aprofundat câteva instrumente pe care le consider esențiale în schema mea terapeutică: terapia Bowen, terapia cuantică, vindecarea traumelor și altele.

 

O viziune holistică de vindecare

Fizica cuantică mi-a modelat și schimbat radical felul în care privesc oamenii cu care lucrez și vindecarea în general. Nu suntem mașini predictibile, suntem co-creatori în acest Univers, ființe cu profunzimi și resurse infinite. Primul meu maestru, Jung, știa acest lucru. Jung cunoștea fizica cuantică și își privea pacienții drept oameni perfect integri, în viața cărora a intervenit o nevroză de moment. Misiunea lui era, deci, de a vindeca nevroza, păstrând integritatea pacientului. Jung trata boala, nu pacientul!

Care sunt principiile majore după care ghidez?

 • Materia NU schimbă materia, energia schimbă materia!

Generăm schimbarea de la nivelul cel mai înalt, cel al energiei, al semnăturii noastre electro-magnetice. Frecvența ființei noastre determină realitatea noastră interioară și exterioară. Orice schimbare relevantă a realității trebuie să vină cu o creștere semnificativă a frecvenței.

Folosesc tehnici de deprogramare și reprogramare pe undele theta și gamma și metode de vindecare emoțională și rescriere a traumelor.

 

 • Ochii care privesc, recunoștința și iubirea din ei modelează realitatea

Modelul newtonian nu mai este valabil, cel puțin de la Einstein încoace. Știm că suntem alcătuiți din particule subatomice care se comportă diferit în funcție de intenția și vibrația observatorului. Particulele subatomice sunt energie. Doar 0,00001 din realitate este de natură fizică.

La nivel subatomic, energia reacționează la atenția conștientă și devine materie. Cum vi s-ar schimba viața dacă ați învăța să direcționați efectul de observator și să reduceți o gamă infinită de probabilități cuantice vizavi de o realitate la propria dumneavoastră alegere?” Joe Dispenza.

Transformăm imposibilul în realitate trăită!

 

 • „Privim înapoi și înăuntru”- Jung

Nu există vindecare fără vindecarea trecutului. Trauma stă la baza tuturor suferințelor, afecțiunilor și blocajelor din viața noastră.

Ce explorăm?

Concepția și perioada intrauterină, vindecarea copilului interior, traumele majore ale vieții, vindecarea arborelui familiei, vindecarea propriului bagaj karmic, vindecarea corpului fizic.

 

 • „Inima ta mai bate? Și dacă da, cum anume? Stefansson

O inimă care poate fi măsurată nu e o inimă suficient de mare, spune călugărul budist Thich Nhat Hanh.

Când inima este mică, nu suntem capabili să suportăm suferința pe care ne-o provoacă celălalt dar, când inima se extinde, putem să conținem orice durere, orice conflict.

Buddha explica acest fapt printr-o analogie foarte sugestivă: dacă într-un pahar cu apă cade o bucată de noroi, va trebui să aruncăm apa, în mod sigur nu o vom bea. Dar dacă aceeași bucată de noroi ajunge într-un râu mare, râul va prelua noroiul, îl va accepta, și tot vei putea bea apă curată.

Scopul nostru este să creștem biocâmpul inimii suficient de mult cât să „înghită” toată suferința rămasă captivă în celulele noastre. Facem asta cu meditația de COERENȚĂ INIMĂ-CREIER.

Printre altele, activitatea inimii devine coerentă, antrenând coerența sistemului nervos și a creierului (performanțele cognitive sunt amplificate de gradul de coerență al inimii). Sistemele se sincronizează, iar sistemul imunitar funcționează la parametri optimi.

Filosofia mea nu se oprește aici, dar nu vreau să-ți răpesc prea mult timp.

 

Cât despre pregătirea mea academică, iată care au fost câteva dintre studiile care mi-au marcat cel mai mult evoluția :

 • Facultatea de Litere, Secția Română -Franceză – Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași;
 • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași;
 • Master în Managementul Proiectelor – Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Iași ;
 • Coach – Evolution Coaching System – Iași;
 • Terapeut Bowen – Academia de Bowen din Australia;
 • Terapeut Theta Healing, Iași;
 • Terapeut Quantum Touch (Terapie cuantică), București;
 • 2 ani de formare în „Analiză și Dezvoltare personală” cu „Societatea Română de Psihoterapie Experențială”;
 • Formator, Iași;
 • Tehnician Maseur, Iași;
 • Terapie florală Bach; Iași;
 • Masaj facial Rejuvance, Iași.

 

Pregătirea mea este continuă, aprofundez metodele și instrumentele pe care le-am ales de mulți ani (Bowen de 9 ani, terapia cuantică de mai mult de 15 ani). Studiez de câțiva ani psihogenealogia și diferite forme de meditație și vindecare holistică. Am lucrat și lucrez în continuare cu mulți copii. De câțiva ani lucrez, individual și în grup, pe controlul greutății, folosind cu succes aceeași schemă holistică de vindecare.

Printre marii mei maeștri nu am cum să nu-i amintesc pe Jung, Lazarev, Joe Dispenza, Gregg Braden, Richard Moss, Gabor Mate, Bruce Lipton și alții.

 

Pot facilita procese în engleză și italiană, limbi pe care le vorbesc fluent.

Acum, însă, vreau să-ți mulțumesc că mi-ai lăsat cuvintele să curgă prin fața ochilor tăi. Să ne vedem cu bine!