Terapia Cuantică

Terapia cuantică (Quantum Touch) este o metodă de vindecare naturală, simplă și neinvazivă, prin care se utilizează energia vitală pentru a genera vindecarea.

Inițiatorul acestei tehnici este americanul Richard Gordon. El o recomandă fie ca tehnică de sine stătătoare, fie în combinație cu nenumărate alte metode manuale. Nu necesită cunoștințe medicale avansate, o poate practica oricine.

Fizica din spatele Terapiei Cuantice

Știm deja că suntem alcătuiți din lumină și informație, ceea ce înseamnă că ne putem transforma prin conștiință și intenție focalizată. Richard Gordon amintește, în volumul „Atingerea Cuantică. Puterea de a vindeca”, de teoria lui Deepak Chopra conform căreia, „pentru a declanșa vindecarea, trebuie să treci de nivelele grosiere ale corpului fizic – de celule, țesuturi, organe și sisteme fiziologice – și să ajungi la punctul de intersecție a minții cu materia, acolo unde conștiința chiar poate influența corpul”. Acest punct de întâlnire se petrece la nivel cuantic.

29 Oct 2012 — Atom, computer artwork. — Image by © Andrzej Wojcicki/Science Photo Library/Corbis

Știința a demonstrat deja că, la nivelul fotonilor,  intenția poate schimba comportamentul particulelor elementare ale materiei. Acesta este celebrul Efect al Observatorului din fizica cuantică: electronii se comportă ca o particulă atunci când te uiți la ei și ca o undă atunci când nu te uiți la ei. Așadar, actul observării creează la propriu o realitate fizică. Conștiența este cea care controlează fotonii și, în lipsa manifestării ei, aceștia ar deveni din nou un potențial pentru altceva.

Practicantul se folosește de această intenție focalizată, dublată de vibrația vindecătoare a iubirii și, aplicând anumite tehnici de respirație și vizualizare, ridică și menține vibrația la un nivel suficient de mare astfel încât, prin legea rezonanței, corpul pacientului să se pună la unison cu vibrația practicantului și astfel să se declanșeze capacitatea naturală de autovindecare a organismului.

Atunci când un organ se îmbolnăvește, vibrația sistemului scade considerabil. Pentru a reface organul afectat trebuie să-l readuci la vibrația inițială, și aici intervine terapeutul. Rolul lui este de a susține o frecvență puternică și armonizatoare cu care corpul bolnavului să se alinieze. Felul în care este receptată și utilizată energia primită depinde de fiecare organism în parte, cert este că acesta va face tot ce va considera necesar pentru a se vindeca.

Cum răspunde organismul la Atingerea Cuantică

În primul rând această tehnică permite realinierea structurală. O coloană vertebrală bolnavă antrenează probleme în tot sistemul, de la dureri la restricții de mișcare și perturbații ale funcționării organelor. O vertebră greșit aliniată va pune presiune pe coloana vertebrală și pe nervii aferenți, perturbând astfel funcționarea optimă a organelor. Medicina tradițională chineză știa acest lucru, fapt pentru care orice tratament începea cu realinirea structurii scheletice și implicit echilibrarea și repararea sistemului nervos.

Pacienții au putut constata, în urma ședințelor de terapie, că sistemul osos se poate corecta. Poate dura câteva minute până ca schimbările să devină vizibile sau mai mult, în funcție de gravitatea problemei. Vertebrele se realiniază pe pozițiile lor corecte într-o manieră armonioasă și fără pocniturile specifice chiropracticii. Corpul pacientului decide corecțiile structurale pe care le face, iar nu terapeutul.  Există cazuri în care corpul se simte bine cu actuala structură și refuză să se alinieze, în acest caz e necesar să ne bazăm pe inteligența naturală a organismului nostru.

Pacienții au remarcat, de asemenea, diminuarea considerabilă a durerilor în cazurile cronice, sau chiar dispariția lor după câteva minute de tratament. De asemenea, s-au observat reducerea rapidă a inflamațiilor, echilibrarea organelor, sistemelor fiziologice și glandelor. Poți folosi această metodă simplă pentru orice patologie fizică, sau mental-emoțională.

Fără contraindicații, fără efecte adverse

Deoarece terapia trezește capacitatea naturală de vindecare a organismului, nu există contraindicații sau restricții în aplicarea ei. O poți folosi ca tratament, ca prevenție, sau pur și simplu pentru a te bucura de un tonus fizic-mental-emoțional excelent.