Terapii

Să știi că meriți iubirea, nu doar să crezi

Întreg procesul vindecării, al reîntregirii noastre ca ființe  se învârte în jurul iubirii. Nu a iubirii – sentiment, ci a Iubirii – Conștiență. De pe această frecvență ADN-ul se repară, celulele se vindecă, chimia sângelui se schimbă, sistemul nervos se recalibrează. Acea uriașă cantitate de energie pe care corpul o folosea pentru supraviețuire e folosită, acum, pentru creație și regenerare.  Pe scurt, iubirea vindecă.

Suntem guvernați de mintea subconștientă aproximativ 95% din timp. Funcționăm pe pilot automat, după programe și tipare emoționale care nu ne aparțin, care ne vin din copilărie sau  transgenerațional. Trăim pe jumătate. Cealaltă jumătate, cea mai autentică viață, de altfel,  se trăiește în Conștient. Singurele momente în care transcenzi tiparele moștenite din subconștient este atunci când te racordezi la frecvența Iubirii. Acesta este spațiul Creației. Aici nu mai ești victima comportamentelor generate de mintea ta subconștientă și ești liber să-ți manifești unicitatea creatoare.

Creativitatea se manifestă numai în Aici și Acum și, în plus, corpul beneficiază de un cocktail fabulos de serotonină, dopamină, vasopresină, oxitocină care te fac să te simți în al nouălea cer. Cu alte cuvinte, iubirea aduce fericire. Dovedit neurochimic.

Primești în ființa ta exact atâta iubire cât crezi că meriți.

Din punct de vedere neurochimic, există o diferență între a ști că meriți ceva și a crede că meriți. Când știi că meriți iubire nu mai există îndoială, care, se știe, sabotează întregul proces de vindecare.

Așadar, care sunt ingredientele absolut esențiale vindecării?

  • Să elimini vinovăția și îndoiala;
  • Să identifici și să schimbi convingerile care te împiedică să primești și să dăruiești iubire;
  • Să-ți dai voie să te vindeci.

Te va surprinde, poate, ultima afirmație, însă nu de puține ori oamenii mi-au spus că se tem de vindecare. „Mi-e teamă că vindecarea vine cu un preț pe care nu-l voi putea plăti, cu o jertfă, cu un sacrificiu. Dacă accept vindecarea știind că nu o merit, voi suferi mai mult după.” Cine gândește așa? Cel care nu crede că merită iubirea. Pentru că boala e încă vazută ca o pedeapsă, ca un lucru rău cu care trebuie să te lupți.

În esență toate experiențele care vin în drumul tău sunt neutre. Tu ești cel care le dai o conotație,conform filtrelor, credințelor și emoțiilor tale.  Astfel, boala poate fi o pedeapsă sau o trambulină în evoluția ta. Depinde cum o privești. În fizica cuantică felul în care privești fotonii decide modul în care aceștia se vor comporta.

Realitatea se schimbă doar dacă o privești cu iubire. La fel și oamenii.

De unde vine îndoiala?

„Dacă n-ai să te gândești că puterile tale sunt limitate, n-ai să obosești nici tu. Să știi, Arseni, că pe apă poate merge numai cel care nu se teme că se îneacă.” Evgheni Vodolazkin – „Laur”

După zeci de ani de observație și practică clinică, David R. Hawkins concluziona că sentimentul de vinovăție este singurul care blochează efectiv sistemul imunitar. Cei mai mulți oameni au, la nivel neuronal, convingerea că „ nu se iubesc” sau că „nu merită să fie iubiți”.  Celulele noastre păstrează, încă, în memorie, urme adânci de vinovăție inconștientă. Vinovăție karmică poate?

Care sunt cele mai frecvente convingeri care te împiedică să primești iubirea?

Nu mă iubesc.

Nu merit să fiu iubit/ă.

Nu sunt demn/ă de iubirea lui Dumnezeu.

Merit să sufăr.

Trebuie să sufăr ca să evoluez.

Sunt o victimă.

Sunt bolnav/ă.

Nu merit să fiu fericit/ă.

Nu mă accept.

Trebuie să-i salvez pe ceilalți.

Ți se par familiare? Ce emoții stârnesc în tine aceste afirmații atunci când le rostești cu glas tare? Observă cu atenție. Corpul îți va spune dacă la nivel subconștient le exprimi și tu.

„Programele subconștientului cu privire la nevrednicia de a fi iubit, care sunt funcționale 95% din timp, creează inconștient comportamente care-ți dezvăluie ce simți. Crezi că e un gând secret, profund, dar el transpare pe figura ta, în fiecare cuvânt pe care-l rostești întâmplător și în felul în care te porți, dar de care nu-ți dai seama. Și, mai important chiar, convingerile tale disfuncționale se transmit în câmpul energetic.” Bruce Lipton  – „Efectul de lună de miere”

Cum te eliberezi de vinovăție?

Mă gândeam la oamenii pe care i-a vindecat Iisus. Niciunul nu a spus: „Nu mă vindeca, Doamne, că nu merit. Nu merit să fiu iubit, nu merit să fiu iertat.” Acei oameni au acceptat Iubirea, au primit-o în ființa lor, dincolo de orice sentiment de nevrednicie sau de vinovăție.

Te iubești cu adevărat atunci când primești Iubirea și o lași să te transfigureze.

Poate că răspunsul este atât de simplu: să știi că meriți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *