Terapii

Vindecarea coloanei vertebrale

În tratarea oricărei afecțiuni, este esențial să mergi pe o schemă holistică. Asta presupune să dai atenția cuvenită fiecărui nivel al ființei: fizic, mental-emoțional și spiritual. Dacă-ți dorești o vindecare profundă și de durată, ar fi bine să nu ignori niciunul din aspectele de mai sus.

Am ales să exemplific felul în care abordez afecțiunile coloanei verterbrale din această perspectivă holistică.

  1. FIZIC

Tratamentul alopat nu este exclus din schemă; el este, însă, îmbinat cu alte metode complementare și alternative care să potențeze rezultatul final.

E necesar, mai întâi, să corectezi dezechilibrul de vitamine și minerale din corp. E de preferat să alegi o modalitate cât mai naturală. Eu prefer sărurile Schussler. Sunt săruri anorganice care intră în compoziția corpului uman. Medicul german Wilhelm Heinrich Schussler a descoperit faptul că țesuturile se îmbolnăvesc din cauza carențelor de substanțe minerale. Funcțiile organelor și a țesuturilor sunt reglate de mișcările moleculare ale substanțelor anorganice. Orice perturbare în modul de acțiune al acestor substanțe anorganice antrenează afecțiuni în corpul fizic.

Terapiile pe care le utilizez cu mare succes în tratarea afecțiunilor sistemului osos sunt: Tehnica Bowen și cea Cuantică. Ele se adresează tuturor nivelelor ființei și stimulează corpul să se autovindece.

Iată doar câteva dintre beneficiile acestor metode pe afecțiunile coloanei vertebrale:

Tehnica Bowen lucrează fascia, țesut conjunctiv care acoperă toate structurile corpului nostru și care conține, printre altele, memoria tuturor traumelor, a șocurilor suferite. De multe ori fascia poate fi contractată sau inflamată, afectând întreg corpul; mișcările Bowen decontractă fascia și elimină restricțiile de mișcare. Mușchii sunt detensionați în profunzime.

Structura osoasă se realiniază. Se pot corecta, astfel, scolioze, cifoze, lordoze, pelvisul de asemenea se re-aliniază. Vindecarea vine fără efecte adverse și fără durere. Mai jos aveți cazul unei tinere care, în aproximativ 3 luni jumătate, și-a îndreptat coloana mai mult de 80%.

Terapia Cuantică are rezultate spectaculoase pe sistemul osos. Intenția este aceeași: de a declanșa capacitatea naturală de vindecare a corpului. Instrumentele de care se servește, însă, sunt diferite și au la bază legile din fizica cuantică: intenția focalizată dublată de vibrația iubirii au abilitatea de a influența comportamentul particulelor subatomice.

Dacă ești curios să afli mai multe despre această tehnică îți recomand cărțile lui Richard Gordon (Atingerea Cuantică 1+2) și volumele lui Joe Dispenza: „Antrenează-ți creierul” și „Distruge-ți obiceiurile nocive”. Medicul Joe Dispenza însuși a folosit tehnici cuantice pentru a se vindeca după un grav accident în care coloana vertebrală i-a fost serios afectată. În doar 10 săptămâni Dispenza a reușit să se vindece complet și să-și reia activitatea.

 

2.  MENTAL – EMOȚIONAL

La originea oricărei afecțiuni stă o convingere/un set de convingeri limitative.

Ce este o convingere? Este un gând puternic și repetat care produce o reacție biochimică la nivelul creierului. Fiecare gând produce o substanță căreia îi corespunde o senzație în corp. Suntem, așa cum observa Joe Dispenza, „un produs al propriei biochimii de la nivelul celulelor, unde au loc milioane și milioane de reacții și schimburi chimice”.

Există convingeri specifice fiecărei patologii. Este important să le identifici și să le schimbi, pentru a întrerupe cercul vicios gând – emoție – simptom.

Cum identifici convingerile greșite care stau la baza simptomelor tale ? O poți face singur sau poți fi ghidat de un terapeut. E bine să alegi o metodă care să utilizeze undele cerebrale theta. (Cele mai multe convingeri limitative provin din copilărie, atunci când tu funcționai, în cea mai mare parte, pe undele cerebrale theta. Pentru a înlocui o convingere greșită de atunci, e fundamental să o faci în același mod în care ai deprins-o: pe undele theta).

Îți recomand cu căldură Theta Healing. Mare parte din simptome dispar pe măsură ce aceste convingeri limitative sunt înlocuite și emoțiile reprimate sunt eliberate.

În general conflictele specifice sistemului osos sunt legate de încredere, de sprijin și, mai ales, de comunicarea și relația cu Divinitatea.

Îți recomand și volumul lui Jacques Martel  – Marele dicțional al bolilor și afecțiunilor. Va fi o sursă de inspirație.

Emoția cele mai toxică pentru coloana vertebrală este frica, în special frica de supraviețuire. Stresul financiar afectează serios coloana vertebrală.

3. SPIRITUAL

Sitemul osos e direct conectat la centrul comunicării cu Dumnezeu. Prin oase circulă energia divină și e lesne de înțeles de ce apar probleme atunci când comunicarea e blocată sau viciată de convingeri greșite sau emoții reprimate. Cea mai nocivă emoție este vinovăția, ea scurtcircuitează întregul proces de vindecare.

Tehnici pe care le recomand: Theta Healing și metoda de curățare a câmpurilor energetice (inspirată din sistemul lui Lazarev). Îți reamintesc că o parte însemnată din cauzele bolilor se găsește în arborele nostru genealogic. Această metodă permite vindecarea transgenerațională.

Sper că ți-au folosit aceste informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *