Terapii

De ce recomand terapia Bowen?

Stimulează capacitatea naturală a corpului de vindecare și regenerare.

Este o terapie blândă, neinvazivă. Nu folosește manipulări în forță. Nu obligă corpul să se comporte într-un anumit fel.

Fără contraindicații, fără efecte secundare.

Ajută corpul sa treacă de pe frecvența activității sistemului nervos simpatic (stres), pe frecvența sistemului nervos parasimpatic (de relaxare profundă). Atentie!! Corpul NU se vindecă atunci când este blocat pe dominanta sistemului nervos simpatic. În starea de stres cronic, invadat de adrenalină și glucocortizoizi, corpul se va gândi doar la supraviețuire, nicidecum la creștere și regenerare. Sistemul imunitar este practic compromis, sau cel puțin suspendat. Cred că tărie că aceasta este unicitatea terapiei Bowen și lucrul cel mai greu de realizat  în orice terapie.

Mișcarile Bowen lucrează fascia, țesut conjunctiv care acoperă toate structurile corpului nostru și care conține, printre altele, memoria tuturor traumelor, a șocurilor suferite. De multe ori fascia poate fi contractată sau inflamată, afectând întreg corpul; mișcările Bowen decontractă fascia și elimină restricțiile de mișcare. Rezultatele sunt foarte rapide, chiar imediate.

În timpul terapiei, creierul își schimbă frecvența undelor cerebrale. Pe undele theta și delta vindecarea este accelerată, iar relaxarea este profundă. Iată de ce, de multe ori, clienții adorm în timpul ședinței și se trezesc odihniți și cu o stare de bine.

Corectează chimia creierului și echilibrul dintre neurotransmițători. Vine cu o infuzie de serotonină, dopamină, și alți hormoni ai stării de bine. Acesta este motivul pentru care oamenii se simt atât de euforici după ședințe. Și efectul persistă.

Mișcările Bowen sunt unice, întrucât acționează transversal pe mușchi (sau tendoane,ligamente), fapt ce creează un puternic curent piezoelectric care elimină orice restricție din corp. Mai mult, undele Soliton care se creează permit corpului să se reseteze la rezonanța naturală, “curățând” vibrația lăsată în urmă de toxine, boli, emoții etc.

Diminuează considerabil durerea sau o elimină în totalitate.

Cu Andrew Zoppos, unul dintre cei mai dedicati profesori pe care i-am avut in drumul meu.

Câteva dintre afecțiunile care răspund foarte bine la terapia Bowen:

Probleme scheleto-musculare (dureri de spate, hernii de disc, sciatică, scolioză, etc) ;
Probleme digestive și intestinale;
Migrene;
Dereglări menstruale și hormonale, infertilitate;
Fibromialgie și sindromul oboselii cronice;
Probleme la nivelul șoldurilor, genunchilor, gleznelor și picioarelor;
Afecțiuni ale tractului respirator și rinite alergice;
Traumatisme în urma practicării sporturilor sau accidentelor de toate felurile;
Stres, anxietate, depresie, insomnie.

Tehnica Bowen este complementară tehnicilor alopate, ea potențează și complementează tratamentele alopate, fără ca efectele sale să fie influențate de acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *