Terapii

Controlul greutății prin reprogramarea creierului

Corectarea dezechilibrelor de greutate este doar un aspect dintr-un tablou mai larg: cel al vindecării. Iar vindecarea se produce atunci când te adresezi fiecărui nivel al ființei (fizic, mental-emoțional, spiritual).  Ori tendința azi este de a te concentra exclusiv pe palierul fizic (prin dietă, sport, masaj, electrostimulare, etc) și a ignora celelalte nivele, care, în realitate, au un factor decisiv în vindecare.

Să luăm un exemplu din practică:

Iulia este o tânără de 33 de ani care, după finalizarea divorțului, se îngrașă aproximativ 13 kg în 3 luni.

Ce tratament alege? Începe o dietă draconică, ia suplimente pentru detoxifiere, face sport intensiv. În aproximativ 3 luni ajunge din nou la greutatea inițială. Este foarte mulțumită de rezultate.

Aceasta este abordarea clasică. Clienta a ajuns la rezultatul dorit. Întrebarea e: credeți că s-a vindecat?

La scurt timp,  se adresează medicului de familie cu mai multe simptome: greață, vărsături, migrene, insomnie, depresie. Descoperă și o disfuncție a colecistului. Medicația și dieta  îi calmează puțin simptomele.  Cu toate astea, încă se simte fără energie, nu doarme, e deprimată.

Concentrându-se doar pe dietă și sport Iulia a reușit să slăbescă, dar nu s-a vindecat. Ca să obțină vindecarea, ea trebuie să-și întoarcă atenția la gândurile, emoțiile, la tot universul ei interior pentru a identifica, în primul rând, cauzele problemelor. Apoi, printr-o abordare holistică, să vindece fiecare nivel al ființei.

Să detaliem:

 • FIZIC:

Medicina alopată spune că există o cauză principală: STRESUL.  În starea de stres, așadar pe dominanta simpatică a sistemului nervos, corpul este invadat de hormoni de stres; emoțiile de anxietate, frică, panică, toate emoțiile negative intens resimțite de corp în această stare de alertă sunt o consecință directă a acestor hormoni.

Cât timp se afla în acest program de supraviețuire  organismul își încetinește metabolismul pentru a-și conserva energia în caz de nevoie. Așa că nu se poate concentra pe eliberarea surplusului de grăsime.

Cheia este să cureți organismul de hormonii de stres și să-i induci corpului o stare profundă de relaxare. De pe dominanta parasimpatică a sistemului nervos corpul declanșează singur procesul de vindecare și regenerare/echilibrare.

 

O terapie capabilă să facă această tranziție a sistemului nervos este Bowen și ți-o recomand cu drag. Bowen acționează și pe celelalte planuri, eliminând din fascie, mușchi și celule memoria traumelor și șocurilor suferite. Mai mult, corectează chimia creierului, echilibrând nivelul neurotransmițătorilor – amplificându-ți starea de bine, optimismul, vitalitatea.

Evident, o dietă echilibrată și sportul sunt și ele instrumente importante în procesul vindecării și nu trebuie neglijate. Ele vor fi cu atât mai eficiente cu cât vei acorda atenție fiecărui palier.

 

 • MENTAL – EMOȚIONAL:

Știi cine nu te lasă să slăbești? CREIERUL. Iată de ce metodele cele mai noi în meta-medicină constau în reprogramarea creierului.

Cu alte cuvinte, conexiunile tale neuronale actuale (scheme neuronale complexe derivate din gândurile tale repetitive) decid dacă te vindeci sau nu.

Cum?

Neuroștiințele ne arată că gândurile produc substanțe chimice care determină emoții specifice și alte reacții în organism. Așadar, orice gând are o consecință neurochimică.

Gândurile repetate devin convingeri; convingerile se traduc, la nivel neuronal, în scheme neuronale, conexiuni sinaptice care comunică organismului tău stări și emoții diverse. De exemplu, dacă la nivel subconștient tu ai convingerea că „ești gras/ă” – această convingere va elibera în creierul tău substanțe chimice care să te facă să te simți gras, neatractiv, respins, singur, etc.

Ce poți face?

Din fericire aceste scheme neuronale greșite pot fi schimbate chiar în câteva minute (lucru demonstrat la computer-tomograf). E necesar, însă, să alegi metode de lucru care utilizează undele cerebrale theta. Asta pentru că subconștientul tău are metode de învățare/dezvățare diferite de cele ale conștientului. Având în vedere că până la 7 ani ai funcționat în cea mai mare parte pe undele cerebrale theta (o stare ușoară de transă, în care realitatea se confundă cu imaginația), de asemenea considerând faptul că majoritatea convingerilor și scenariilor achiziționate atunci nu îți aparțin, rezultă că e necesar sa îți reprogramezi subconștientul prin aceeași metodă.

Îți recomand Theta Healing. Într-un mod simplu, eficient și rapid îți poți identifica acele convingeri limitative care te impiedică să te vindeci, le poți înlocui cu convingeri benefice și îți poți vindeca emoțiile negative atașate de aceste convingeri.

Reține:  Tot ce transmite sistemul tău nervos celulelor, țesuturilor, organelor este lege. Așa că, dacă la nivel neuronal tu ai convingerea că este imposibil să slăbești, creierul tău te va împiedica prin orice mijloace posibile să o faci.

 

Iată care sunt cele mai comune convingeri limitative care te împiedică să slăbești:

 • Sunt gras/ă;
 • Este imposibil să slăbesc;
 • Nu mă iubesc, nu merit să fiu iubit;
 • Sunt urât/ă;
 • Îmi urăsc corpul;
 • Mă îngraș din orice;
 • Mâncarea este dușmanul meu;
 • Oamenii mă resping;
 • Merit/Trebuie să sufăr;
 • Sunt bolnav/ă;
 • Nu cred că pot fi vindecat;
 • Sunt nefericit/ă;
 • Sunt victimă;
 • Surplusul de greutate mă protejează emoțional;
 • Surplusul de greutate îmi aduce beneficii.

Și multe altele.

Toate aceste convingeri vin la pachet cu emoții specifice, astfel încât să te simți exact așa cum gândești.

De multe ori surplusul de greutate este o consecință a unui conflict emoțional puternic sau chiar a unei traume importante. În acest caz, este absolut necesar să rescrii trauma și să cureți, să vindeci emoțiile reprimate.

O traumă neprocesată este o bombă atomică de substanțe chimice care degradează  continuu chimia întregului organism. Simptomele și bolile dispar doar atunci când este dezamorsat conflictul (informațional -prin gânduri  și energetic – prin emoții).

 

 • SPIRITUAL:

De multe ori conflictele ating nivelul spiritual al ființei, și atunci e necesar să revizuiești cele 4 relații/aspecte importante din viața ta:

 • Relația cu Sinele;
 • Relația cu ceilalți;
 • Relația cu Dumnezeu;
 • Relația cu întreaga Creație.

Pentru acest plan folosesc cu succes Coaching-ul terapeutic, o metodă de curățare a câmpurilor inspirată de parapsihologul rus Lazarev.

Ce obții cu această metodă?

 • Rescrierea traumelor și eliberare emoțională;
 • Vindecare transgenerațională;

Psihogenealogia a demonstrat deja că parte din conflictele/scenariile repetitive/afecțiunile/emoțiile noastre provin din arborele nostru genealogic. Cu alte cuvinte, moștenim dinamici emoționale care nu ne aparțin, dar pe care le preluăm din câmpul familiei din „loialitate afectivă”,  pentru a le închide.

Nicio rană din familia noastră nu poate rămâne neînchisă; cineva o va prelua pentru a o procesa și a o închide.

 • O curățare profundă a subconștientului;
 • O îmbunătățire evidentă a sănătății și creșterea vitalității;
 • Optimizarea dinamicilor relațiilor din familie, cuplu, etc.

 

Aceasta este schema holistică pe care eu o folosesc cu succes în terapie. După cum spuneam, scopul principal nu este corectarea unui dezechilibru de moment, ci vindecarea întregii ființe și reîntregirea sufletului.

Și funcționează.

Am pregătit un workshop intensiv în care să abordăm problema greutății corporale din această perspectivă integrativă.

Dacă ești interesat de detalii, dă-mi de știre.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *