Terapii

Tehnica Bowen și Dumnezeu

Nu există vindecare în absența lui Dumnezeu. Cele mai „spectaculoase” metode de vindecare cunoscute vreodată, indiferent de cultura sau religia în care s-au manifestat, au fost mereu bazate pe Iubire și Legile Divine.

Puțină lume știe că Tom Bowen,  australianul  care „a inventat” această tehnică, nu avea pregătire medicală, deși visul lui era să devină medic. Lucra, în schimb, ca tâmplar într-o fabrică de ciment, iar în timpul liber avea numeroși „pacienți” care, surprinzător, se însănătoșeau doar după 2-3 ședințe.

Lumea medicală s-a sesizat și a început să pună întrebări. Tom Bowen avea rezultate remarcabile pe tot felul de patologii, chiar dintre cele mai severe. Dar cum, de vreme ce nu avea nicio pregătire în domeniul medical?

Tom a declarat mereu, cu simplitate și smerenie, că această metodă i-a fost dăruită de Dumnezeu pentru binele oamenilor; el nu făcea decât să o dea mai departe.

Când știința s-a uitat cu atenție la această tehnică, tot ce a spus Tom Bowen s-a dovedit a fi real: terapia are abilitatea de a trezi propria capacitate de vindecare și regenerare a corpului. Sau a „doctorului interior”, cum spunea Tom.

Cum? Printr-o serie de mișcări blânde și neinvazive care resetează organismul la starea normală de bine. Cel mai dificil și valoros lucru pe care-l poate face o terapie este să ajute organismul să treacă de pe dominanta simpatică a sistemului nervos ( acolo unde corpul este în regim de alertă și surpraviețuire) și să-l ducă pe dominanta parasimpatică (într-o stare profundă de relaxare, de unde pornește, de fapt, procesul de vindecare). Acesta este asul din mâna tehnicii Bowen.

Prin unicitatea acestor mișcări (despre care am vorbit în detaliu în alte articole despre Bowen), corpul iese din regimul de supraviețuire și intră în programul de regenerare pe toate palierele ființei.  Se corectează dezechilibrele sistemelor, glandelor, organelor. Se elimină restricțiile de mișcare, tensiunile din mușchi, articulații, se realiniază structura osoasă. Se diminuează considerabil durerile sau se elimină în totalitate. Pe scurt, organismul declanșează propria inteligență și se autovindecă.

Cine este, de fapt, „doctorul interior”?

Cine sau ce este acea inteligență a corpului? Și unde este Dumnezeu în toate astea?

Tom spunea că tehnica are capacitatea de a te conecta la Sinele tău; el este, de fapt, doctorul interior. El are inteligența de a te vindeca. În alte cuvinte, nu te poți vindeca dacă nu te conectezi la Dumnezeul interior și nu-i spui ce să vindece.

Ce face diferența în procesul de vindecare?

Credința ta. Se știe că îndoiala și sentimentele de vinovăție sunt cele mai mari obstacole în vindecare. În termenii neuroștiinței, credința se traduce printr-o sincronizare a câmpurilor magnetice ale creierului și ale inimii tale. Deși, trebuie spus,  inima ta și câmpul ei electromagnetic (care este de 5000 de ori mai mare decât al creierului) are puterea cea mai mare de decizie asupra întregului proces de vindecare. Iată traducerea științifică a afirmației „Credința ta te-a vindecat”.

Beneficiile secundare ale bolii

Orice afecțiune are niște beneficii, mai mult sau mai puțin conștientizate. Gândește-te: ce anume s-a îmbunătățit în viața ta de când te-ai îmbolnăvit? Dacă nu identifici și elimini aceste beneficii nu poți înainta în procesul de vindecare.

Gradul tău de conectare cu Divinitatea și întreaga creație

Dacă la nivel neuronal ai convingerea că trebuie să suferi ca să evoluezi și boala este pentru tine instrumentul acestei creșteri, este imposibil să te vindeci. E necesar să-ți revizuiești poate felul în care-L percepi pe Creator, cum te raportezi la El. Dacă în boală vezi o pedeapsă, cum ar putea, oare, corpul tău să se autovindece?

Ce a observat Tom Bowen: că rezultatele sunt cu atât mai remarcabile cu cât credința pacientului este mai autentică. Doar atunci îi permiți Sinelui interior să inițieze procesul de vindecare.

E simplu. Minunat de simplu.  „Atât de simplu, că lucrurile devin de neînțeles”, spunea Nichita Stănescu.

Din nou totul se reduce la credință.

Sunt 7 ani de când practic această tehnică. Mă simt recunoscătoare. E cu adevărat un dar de la Dumnezeu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *